Prima zi de la Neversea, între organizare, muzică și drumurile cu autobuzul

Intrată în “zodia Neversea”, Constanța a vibrat în prima zi a celui mai tare festival de muzică de pe Litoral. Aș fi spus din țară, dar se supără cei de la Untold. Încă de la ora prânzului, zona de lângă plaja Modern a început să se aglomereze, chiar dacă mai erau câteva ore până la deschiderea oficială. Cei mai mulți au ales să-și facă check-in-ul, ca să scape de griji înaintea concertelor de seara. Și bine au făcut, pentru că au evitat cozile uriașe care s-au format când a început să se lase seară și pe scena principală au urcat artiștii de top. Știu persoane care au așteptat și două ore să intre, însă nu aș da vina pe organizatori. În primul rând, pentru că a existat opțiunea de a face check-in online, pe care mulți nu s-au deranjat să o acceseze. Apoi, puhoiul de oameni s-a format în doar câteva zeci de minute și nici măcar organizarea bună nu a putut rezolva această problemă. În rest, aceeași organizare mult peste cele cu care suntem obșnuiți la concertele mari din România. Totul electronic, totul digital, oameni de ordine care se comportă absolut decent, ba chiar cu zâmbetul pe buze, servire bună la baruri, cam tot ce ai nevoie ca să te simți bine și să te bucuri de muzică.

Set-up-ul festivalului, ca de obicei, spectaculos. Și mai important, pe lângă muzică, băutură și mâncare, părțile esențiale ale unui eveniment de asemenea natură, cei prezenți au avut parte de nenumărate surprize și concursuri, care le-au colorat seara. Concertele? La înălțime. Alex Parker, Ina, Mahmut Orhan au încălzit atmosfera la scena principală, înaintea vedetelor serii, ATB și Alesso. Dar distracția a continuat până în zori zilei. Și nu doar la scena principală. Spre plăcuta mea surpriză, și artiștii care au urcat pe cele secundare au avut parte de o asistență numeroasă. Ba chiar unii știau versuri, semn că erau fani ai trupelor mai puțin celebre.

Pentru cine nu știe, la această ediție, ziua de joi a fost pentru prima oară “cooptată” în cadrul festivalului. Mă așteptam să fie mai puțină lume, mai ales că mulți se duc la muncă vineri. Dar prezența a fost impresionantă, chiar dacă media de vârstă a fost destul de scăzută. Recunosc, au fost momente când m-am simțit bătrân.

Și un cuvânt de laudă pentru RATC. Mi-am lăsat mașina acasă din două motive: berea și locurile de parcare. Taxiurile au fost aproape imposibil de găsit, așa că am recurs la transportul în comun. Și la dus, și la întors. Mai mult decât decent, chiar plăcut. Condiții bune, aer condiționat, stațiile anunțate și prin afișaj și sonor, posibilitatea de a plăti prin SMS și program non-stop. Așa că și în restul zilelor de la festival voi apela la aceeași soluție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *