Săptămână importantă pentru FC Farul!

Preluat de către Ciprian Marica într-o situație dificilă, atât din punct de vedere sportiv, cât mai ales financiar, FC Farul a încheiat sezonul atingându-și obiectivul fixat, menținerea în Liga a 2-a. Reușita este cu atât mai importantă cu cât lotul de jucători a fost schimbat aproape în totalitate în pauza din iarnă, dar și pentru că fostul mare fotbalist a susținut clubul de unul singur. Problemele apărute la finalul campionatul au dus la diferite zvonuri, mergându-se până la desființarea echipei din cauza lipsei sprijinului financiar din partea orașului. “O spun clar: Farul nu are voie să dispară, vorbim despre o echipă cu o tradiție de aproape un secol. Mă bucură și mă onorează interesul media, dar mai ales al constănțenilor pentru Farul, acest lucru arată cât de mult este iubită această echipă. Așa a și renăscut, din iubirea tuturor suporterilor, continuându-și drumul din Liga a 3-a în Liga a 2-a, cu sprijinul Primăriei Constanța și prin eforturile celor care și-au dorit performanță. Când am preluat echipa, acesta a fost gândul meu, ca împreună cu toți constănțenii să readucem Farul acolo unde îi este locul, pe prima scenă a fotbalului românesc. Și mai mult decât atât, proiectul a fost gândit din start pe termen lung, cu dorința clară de a face performanță la cel mai înalt nivel. Am reușit să ne îndeplinim obiectivul pentru acest sezon, ne-am menținut în Liga 2-a. În ultima perioadă, am trecut prin momente mai dificile, au fost mai multe probleme, inclusiv de comunicare, dar constănțenii nu trebuie să fie îngrijorați dacă autoritățile își vor respecta promisiunile”, a explicat Marica într-un interviu acordat săptămâna trecută site-ul oficial al clubului.

Conferință cu Primăria și CJC

Situația din ultima perioadă pare să se schimbe după ce autoritățile locale au anunțat că se vor ține de cuvânt și vor susține echipa fanion a fotbalului constănțean. Noutățile vor fi anunțate chiar în zilele următoare în cadrul unei conferințe la care vor participa, alături de Marica, Primarul Municipiului Constanța și Președintele Consiliului Județean Constanța. “Atât Primăria Constanța, cât și Consiliul Județean Constanța au promis că în zilele următoare vom organiza împreună o conferință de presă în cadrul căreia vor anunța că autoritățile locale se vor implica și vor sprijini echipa și astfel se va lămuri situația. Cum să mă simt trădat sau mințit când se va întâmpla acest lucru? Oamenii vor avea astfel liniștea și siguranța că Farul merge pe drumul performanței. Am anunțat de la început că ne dorim să promovăm, iar autoritățile locale au și ele ambiții mari în acest sens. Le-am prezentat din nou strategia noastră, așa cum am făcut-o și când am preluat clubul, pentru a ști unde ne încadrăm și ce putem face pentru a reveni în Liga 1. Ar fi extraordinar dacă acest lucru se va întâmpla chiar în sezonul următor, când vom sărbători un moment special. Totul se va decide de către Primarul Municipiului Constanța, Președintele Consiliului Județean Constanța și consilieri. Aștept ca dânșii să ne comunice când le putem spune constănțenilor despre ceea ce urmează să se întâmple, acest proiect de a avea o echipă de care să fim cu toții mândri, constănțenii, orașul și întreg județul”, a dezvăluit Marica în cadrul aceluiași interviu.

Implicare în al 12-lea ceas

Dacă autoritățile locale vor face în sfârșit pasul spre susținerea echipei, așa cum au promis încă din toamna anului trecut, FC Farul va avea o misiune dificilă, trebuind să se miște rapid atât din punc de vedere organizatoric, cât și sportiv. Cele mai multe dintre adversarele din liga secundă au făcut deja transferuri importante, și-au stabilit programul de pregătire și bugete importante. “Cu cât se amână momentul în care se va clarifica situația, cu atât va fi mai dificil, dar nu-mi rămâne decât să cred că, măcar în ceasul al 12-lea, autoritățile se vor implica, așa cum au promis de la început. Așa cum se întâmplă în toate orașele din România unde se dorește performanță. La Arad, UTA a primit deja bugetul din partea autorităților locale și a început campania de transferuri. La Ploiești, Petrolul are susținere de câțiva ani, la fel se întâmplă la Cluj, cu Universitatea. La Pitești, autoritățile locale au anunțat un buget record, iar la Buzău, Gloria, proaspăt promovată, are o susținere importantă. Este greu ca privat să te lupți de unul singur în liga secundă cu cluburile susținute de autoritățile locale. Aceste orașe au găsit soluții și își doresc să fie reprezentate în prima ligă. Ar fi păcat ca un oraș atât de mare și frumos precum Constanța, cu o echipă de tradiție cum este Farul, care anul viitor va împlini 100 de ani de la înființare, să nu fie reprezentat la cel mai înalt nivel”, a spus Marica în încheierea interviului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *