Muncă, puncte și răbdare!

16 jucători a transferat Farul în această iarnă. Unii experimentați, alții foarte tineri, mulți fără meciuri în picioare, dar toți cu un CV interesant. Efortul făcut de noua conducere a grupării de pe litoral a venit la pachet cu un prim obiectiv clar, menținerea în liga secundă. Știu, sună puțin pentru un club de tradiție, dar asta cere situația. Alături de puținii jucători rămași din prima parte a sezonului, cei 16 au tras tare în cantonamentul din Antalya. Însă nimic nu se poate face peste noapte. Știu că pare limbaj de lemn, dar chiar nu poți să construiești o echipă în doar câteva săptămâni. Și mai ales una care să joace un fotbal spectaculos. Așa că-ți stabilești obiectivele în funcție de ceea ce poți și, mai important, în funcție de ceea ce ai nevoie. Puncte.

Câteodată însă nici programul nu te ajută. Start cu meciuri împotriva primelor două clasate, echipe omogene, care trag la promovare. Joc slab, zero puncte, tensiune și nemulțumire printre suporteri. De înțeles, pentru că așteaptă de multă vreme ca Farul să se întoarcă acolo unde a fost timp de multe decenii, în prima ligă. Dar a venit apoi victoria de la Balotești. Scoasă cu forcepsul, după un meci fără mari valențe tehnice, cu multe greșeli, dar cu o atitudine așa cum trebuie. Cu jucători care au pus osul la treabă, chiar dacă de multe ori l-au pus prost. De data asta însă, obiectiv atins: trei puncte uriașe în bătălia din subsolul clasamentului.

Dar, din nou, nemulțumire, din cauza jocului slab. Aici trebuie să intervină răbdarea, din două motive. Primul: cele mai importante sunt, în acest moment, punctele și obiectivul. Cât timp câștigă duelurile cu echipele din partea a doua a clasamentului, Farul este în obiectiv. Dacă va face asta și în etapele următoare, chiar și cu un joc slab, va ieși din zona roșie a clasamentului. Primul hop a fost trecut la Balotești, urmează sâmbătă, la Constanța, cu Pandurii. Al doilea: când construiești o echipă este nevoie de liniște, de sprijinul fanilor, de o atmosferă care să nu transforme eșecurile în înmormântări. Toate cu o condiție: să nu te îndepărtezi de obiectivele trasate. Așa că răbdare și sâmbătă la stadion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *