Ia-ți copilul de mână și hai la stadion!

V-ați făcut programul pentru weekend? Sâmbătă și duminică sunt zile de meci la malul mării!

Am admirat întotdeauna fotbalul englez. Nu neapărat pentru jocul în sine sau pentru spectacolul inegalabil din tribune, ci pentru ceea ce reprezintă pentru comunitate. Nu este doar un mod de distracție sau de relaxare, ci o oportunitate excelentă de a strânge rândurile, de a-i face pe oameni să se unească, să aibă un scop comun. Și, totodată, un motiv de mândrie. Așa s-a născut acea frumoasă pasiune pentru echipa locală, indiferent dacă se bate la titlu, joacă prin ligile inferioare sau chiar în cele din amatori. Sunt cluburi micuțe, care nu au cunoscut niciodată gloria și, totuși, au tribunele mereu pline, iar suporterii cântă fără încetare și își încurajează favoriții, chiar dacă scorul nu le este cel dorit.

Dar, cel mai mult, îmi place acea idee de a merge cu familia la meci. De a-ți lua copilul de mână și, cu fularul la gât sau îmbrăcat cu tricoul echipei tale, să te îndrepți către stadion. Probabil pentru că așa a început și legătura mea cu fotbalul. Cu tata de mână, spre stadion, cu două ore înainte, ca să prindem un loc în tribune. Nici nu conta că eram în liga a doua, mergeam să-i încurajăm pe ai noștri. Ani mai târziu, m-am mutat la peluză, în mijlocul galerie, apoi mi-am ales o profesie care m-a adus și mai aproape de echipă. Și-am trăit mult acolo, pe stadion, la antrenamente, în sala de conferințe, în cantonamente. Mereu lângă echipa locală.

Anii au trecut și mi-au oferit șansa de a avea două echipe în orașul meu. Cea lângă care am crescut, Farul, și cea a fotbalistului uriaș pe care l-am iubit încă din adolescență, Viitorul. M-am întristat când prima a sucombat din cauza problemelor financiare, am exultat când a doua a adus pentru prima oară titlul de campioană la malul mării. Apoi a venit vestea bună, în această iarnă a renăscut Farul. Se vorbește din nou despre promovare, se strânge din nou familia alb-albastră. Și am din nou șansa de a avea la mine acasă două echipe.

Așa că în weekendul acesta mi-am făcut program. Sâmbătă, de la ora 11.00, sunt prezent la Farul pentru un nou început. Băieții lui Grig joacă cu liderul din Liga a 2-a. Nu-i un derby, dar pentru noi, constănțenii, reprezintă momentul renașterii echipei. Și trebuie să fim cu toții acolo. Duminică, de la ora 17.00, merg la baza cochetă de la Ovidiu, unde Viitorul joacă finala pentru play-off. Un meci cu o importanță uriașă pentru copiii lui Hagi, un meci unde publicul poate juca un rol uriaș.

Așa că hai  să mergem la stadion, să ne încurajăm echipa locală, oricare ar fi aceea. Sâmbătă și duminică sunt zile de meci la malul mării!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *