La Tulcea, Cupa Hagi a ajuns la a V-a ediție!

Sala Polivalentă din Tulcea a găzduit  a V-a ediție a Cupei Hagi pe 5 februarie, ziua în care cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, Gheorghe Hagi, a împlinit 54 de ani. La competiția organizată de Consiliului Județean Tulcea, Asociația Județeană de Fotbal și Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret și rezervată juniorilor C (jucători născuţi în anul 2004 şi mai mici), au participat 10 echipe, AS Dunărea, Triumf Cerna, Progresul Isaccea, Granitul Babadag, Delta Dobrogea, Şcoala Generală Casimcea, Partizanul Luncaviţa, Voinţa Beştepe, Noua Generaţie Măcin, C.S.S. Tulcea. La final, toți participanții au fost premiați cu diplome, cupe și dulciuri.

„Și în acest an, am avut meciuri frumoase la Sala Polivalentă şi sperăm ca măcar unul dintre fotbaliştii participanţi la această competiţie să ne amintească în viitor, prin ceea ce va face în teren, de cel mai mare fotbalist al României, Gheorghe Hagi. Este o bucurie a noastră că suntem singurul județ care îl cinstim cum se cuvine pe marele nostru fotbalist, prin acest eveniment organizat de ziua sa de naștere, competiție care a beneficiat mereu de sprijinul Consiliului Județean“, a declaratPetre Badea, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea și totodată președinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea,  prezent la festivitatea de premiere.

Din partea Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, la eveniment a fost prezent președintele acesteia, Paul Peniu, care o oferit câte o minge de fotbal celor zece echipe participante. „Din partea Academiei Hagi și a mea personal, vă mulțumesc că organizați această competiție. Din câte știu eu, sunteți singurii care organizați această cupă pentru a-l omagia pe Gică, în fiecare zi de 5 ianuarie. Este pentru prima oară când reprezint Academia Hagi la această sărbătoare și vă promit că, anul viitor, dacă ne invitați, voi veni și cu grupe de copii de la Academie pentru o confruntare sportivă a copiilor, de ziua această specială a fondatorului Academiei Hagi și al Viitorului Constanța. Vreau să precizez că o colaborare între Tulcea și Constanța, reprezentată de Viitorul și Academia Hagi, este deja realizată: avem un copil care, zilele următoare, va veni de la una dintre echipele tulcene la noi, la Academie, pentru a-și clădi un viitor fotbalistic, de care să fim mândri și noi, și dumneavoastră“, a spus Paul Peniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *