Courtyard by Marriott vine în România!

Primul hotel din divizia de 4 stele a Marriott Internaţional  se deschide în Bucureşti în luna iulie şi îl va avea director general pe Adrian Adam

Cel mai important jucător de pe piaţa globală hotelieră, Marriott International, care deţine, prin management sau franciză, peste 6700 de proprietăţi, deschise  în 130 de ţări, sub 30 de brand-uri, deschide în luna iulie la Bucureşti primul hotel în România din divizia Courtyard Marriott. Ce reprezintă aceasta? Brandul de 4 stele al grupului Marriott International care se adresează, cu precădere, oaspeţilor din segmentul turismului de afaceri. Primul hotel marca Courtyard a fost deschis în 1983, în Atlanta, iar, în prezent, sunt peste 1.000 de hoteluri care operează sub acest brand, în 42 de ţări.

Noul director Courtyard by Marriott Bucharest, situat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 2A, va fi Adrian Adam, un profesionist cu o experienţă de peste 20 de ani în industria hotelieră. A lucrat pentru 3 lanțuri hoteliere importante – Crowne, Hilton, Radisson Blu – unde a coordonat echipele de vânzări, revenue, marketing & PR  şi operaţiuni, cu rezultate remarcabile în creşterea calităţii şi a cotei de piaţă a acestor hoteluri. “Mă bucură această provocare, de a conduce un hotel nou pe piaţa românească. Sper că experienţa acumulată în 20 de ani mă va ajuta să transform primul Courtyard by Marriott din România într-un reper pe piaţa hotelieră din Bucureşti. Pe o piaţă extrem de animată, aflată în plină expansiune, sunt încrezător că, împreună cu echipa mea, vom reuşi să construim un punct de referinţă în ceea ce priveşte standardele din calitate din industria ospitalităţii”, a declarat Adrian Adam.

Primul hotel Courtyard by Marriott din România se va deschide într-o clădire nou construită, cu un design spectaculos, de 13 etaje. Hotelul va avea clasificarea de 4 stele, 259 de camere, 9 săli de conferinţe, cu un total de 495 m2, un magazin deschis non-stop,  sală de fitness şi parcare proprie.  Hotelul va dispune, de asemenea, de un restaurant – Solt Dining – cu un meniu premium casual, inspirat de bucătăria nordică. Courtyard by Marriott este parte din Marriott Rewards, un program care răsplăteşte fidelitatea oaspeţilor prin beneficii imediate şi tarife minime garantate.

Courtyard by Marriott Bucharest este cel de-al doilea hotel care va fi deschis în Bucureşti de către compania lituaniană Apex Alliance Hotel Management în Bucureşti, după Hilton Garden Inn Bucharest Old Town. “Suntem încântaţi să îl avem pe Adrian Adam în echipa noastră. Sunt convins că expertiza sa şi experința impresionantă în industria de profil vor fi decisive pentru a poziţiona Courtyard by Marriott drept unul dintre cei mai importanţi jucători pe segmentul de 4 stele, categoria business”, a declarat Augustinas Barauskas, CEO Apex Alliance Hotel Management.

Tot în 2019, Apex Alliance Hotel Management va deschide primul hotel din incinta Aeroportului Henri Coandă, Hilton Garden Inn Bucharest Marriott. În 2020, compania va adăuga în portofoliu alte două unități hoteliere, Moxy by Marriott și Autograph by Marriott, care vor fi deschise în centrul Capitalei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *