Festival cu arome dobrogene în Piața Ovidiu

Toamna la malul mării a început un iz de sărbătoare. Cele mai importante crame din Dobrogea s-au strâns, alături de mai mulți producători locali din zona de gastronomie, și au dat viața primei ediții a Festivalului Vinului Dobrogean – Pontus Euxinus.

dav

Timp de patru zile, în Piața Ovidiu din Constanța, turiștii aflați pe Litoral, dar și constănțenii, vor putea degusta cele mai bune vinuri din podgoriile dobrogene. Și ca o noutate absolută, vor participa la ateliere de educație oenologică. Mai exact, vor afla de la profesioniști totul despre metodele de preparare și păstrare a vinului. Atmosfera va fi condimentată de spectacolele oferite de mai multe ansambluri populare, reprezentând toate etniile din Dobrogea, dar și de primirea în Piața Ovidiu a unui grup de cicloturiști, care vor inaugura cu această ocazie primul traseu de promovare a cramelor dobrogene.

Am luat pulsul festivalului chiar la deschidere. Muzică, bună dispoziție, mâncare delicioasă și o gamă largă de oferte pentru vinuri. Roșu, roze, alb,la alegere pentru cei care vor să se delecteze cu aromele licorii lui Bachus.

dav

Prima ediție a festivalului reprezintă și lansarea unui proiect pentru un alt fel de turism în zona Dobrogei, un gen de turism extrem de căutat de vizitatorii de peste hotare. Dacă îmbinăm partea de viticultură, de vinificație, de crame cu turismul oenologic, cu cicloturismul, cu ecoturismul s-ar putea să avem un bilet câștigător. Vreau ca festivalul să fie primul pas pe care atât noi, organizatorii, cât și Organizația Patronală Constanța, Asociația de Management a Destinației Delta Dunării, Camera de Comerț și Industrie a României, autoritățile locale, să-l facem pentru a promova și consacra alte forme de turism, care nu sunt invazive pentru destinație, țin la resursele naturale și sunt foarte atractive pentru străini, care exact asta caută. Dacă, în timp, vom reuși să dezvoltăm o aplicație pentru acest gen de turism, dacă vom reuși să încheiem parteneriate cât mai vizibile, vom crește și alte forme de turism în coșulețul nostru cu produse turistice”, a spus Anca Nedea-Pavel, unul dintre principalii organizatori ai festivalului.

dav

Pe lângă distracție, festivalul oferă tuturor șansa de a câștiga numeroase premii oferite de organizatori. „Toate informațiile se găsesc pe pagina oficială de Facebook, Pontus Euxinus – Povestea Vinului Dobrogean. Cu un like și un share, se pot câștiga foarte multe premii, printre care sejururi all inclusive pentru anul viitor, vouchere și produse oferite de participanți”, a adăugat Anca Nedea-Pavel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *