Sâmbătă de gală la Cazinoul din Constanţa

Platoul din faţa celebrului Cazinou din Constanţa găzduieşte în această seară, de la ora 21.30, unul dintre cele mai emoţionante spectacole care au avut loc vreodată la Constanţa. Organizat în premieră în oraşul de la ţărmul mării, evenimentul “Unirea – Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”, celebrează emoţionanta figură a Reginei, în toate ipostazele sale, cu ocazia sărbătoririi Centenarul Marii Uniri de la 1918. Acest proiect de suflet a debutat vineri, cu un vernisaj extraordinar al Expoziţiei „Regina Maria – 100 de ani de inspirație“, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa! Expoziţia, care include obiecte care au aparţinut Reginei, cărţi rare cu autograf, forografii originale cu Regina Maria, vestimentaţie şi accesorii din epocă, precum şi creaţii vestimentare contemporane inspirate de personalitatea ei, şi lucrări de artă contemporană, expuse în premieră naţională la Constanţa, va putea fi vizitată până pe 19 august, între orele 9.00 – 19.00.

Spectacolul de sâmbătă seară are pe afiş nume mari ale culturii româneşti, în frunte cu actriţa Maia Morgenstern, alături de care vor performa în faţa publicului constănţean Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de renumitul dirijor Jin Wang, şi interpreţii Jezebel, Vlad Miriţă, George Ionuţ Vărban, Andrei Lazăr şi pianistul Răzvan Dragnea. În plus, designerul internaţional Agnes Toma va prezenta, tot în premieră, colecţia de design vestimentar contemporan inspirată de imaginea Reginei soldat, a Mamei răniţilor, a celei mai frumoase regine a Europei acelor vremuri.

Furnizor al Casei Regale, având o colaborare de 11 ani cu Casa Regală a României, Agnes Toma dedică această colecţie, în Anul Centenarului, Reginei Maria a României. Pasiunea reginei fashion-icon pentru portul tradiţional românesc, perioada în care a îmbrăcat uniforma de asistentă medical pe front, în timpul primul Război Mondial, dar şi pasiunea pentru florile în mijlocul cărora se relaxa în grădinile castelului de la Balcic sunt surse de inspiraţie pentru designerul român, pentru ţinutele care compun colecţia inedită. Acestea au un stil unic, inconfundabil, prin care transmit emoţii, trăiri şi situaţii ce pornesc din cultura română şi ajungând la realitatea globală. Astfel, oferă o inedită îngemănare între vechi şi nou, între tradiţie şi modernitate, între tinereţe şi maturitate. Regina Maria a fost prima figură feminină importantă a epocii sale care a redescoperit filonul tradiţiei româneşti şi l-a integrat cu succes într-o imagine reală şi unică, înţelegând ce înseamnă exact imaginea în viaţa unui om, dar şi în istoria unei ţări. Regina Maria a promovat ia şi portul popular ca brand de ţară şi a generat un adevărat val de influenţă prin lifestyle pentru România.

Principalul invitat rămâne Cazinoul din Constanţa, care îşi va recăpăta strălucirea de altădată cu ajutorul videoproiecţiilor şi videomapping-ului 3D, pentru câteva ore, pentru a atrage atenţia tuturor factorilor implicaţi asupra necesităţii accelerării procedurilor ce trebuie îndeplinite pentru ca acesta să fie reabilitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *