Relaxare prin plutire la Constanţa

Calm, relaxat, cu un tonus fizic şi psihic excelent. Aşa m-am simţit după prima şedinţă la Lotus Floating Therapy!

Este o senzaţie ciudat de plăcută. Linişte atât de profundă, încât tot ce auzi este propria respiraţie. Întuneric, încât nu-ţi vezi nici propriile degete, deşi le ţii în faţa ochilor. Simţi că pluteşti. Închizi ochii şi-ţi dai seama că nu este o impresie. Chiar pluteşti. Şi nimic nu-ţi deranjează senzaţia de relaxare totală. Gândurile negative se risipesc şi-ţi lasă mintea limpede. Aşa începe prima şedinţă de terapie prin plutire. O terapie despre care studiile spun că te ajută să scapi de stress, dar, mai ales, te ajută să-ţi ridici sănătatea la un alt nivel.

Citisem câte ceva despre această terapie, dezvoltată în special la americani. Dar nu ştiam că şi la Constanţa poţi să trăieşti o astfel de experienţă. Lotus Floating Therapy este în mijlocul oraşului, chiar pe cel mai important bulevard, în apropierea Sălii Sporturilor. Şi nici nu-i atât de scump pe cât te-ai fi aşteptat, o şedinţă te costă 90 de lei. Dacă îţi faci abonament, la trei şedinţe primeşti una gratuit. Aşa că m-am gândit să încerc, mai ales că s-a acumulat cam mult stress în ultima vreme.

Am aflat pe viu ce înseamnă terapia prin plutire. Am intrat într-un fel de capsulă, aşa cum vedem în filmele SF, de mărimea unui pat de două persoane. Una plină cu apă. Dar nu orice fel de apă, ci una în care a fost dizolvată o jumătate de tonă de sare Epsom, bogată în magneziu, cu aceeaşi densitate ca aceea întâlnită la Marea Moartă. Este locul din nenumăratele reclame TV, unde se duc turiştii din întreaga lume ca să se relaxeze. Tocmai această calitate te ajută să scapi te stress. Corpul asimilează magneziu, atât cât are nevoie, eliminând astfel iritabilitatea, insomnia, crampele musculare. Te trimite direct în relaxare profundă, iar primul efect, pe care l-am experimentat câteva ore mai târziu, a fost un somn liniştitor şi odihnitor.

Dar nu doar relaxarea este efectul acestei terapii. Plutirea lucrează la îmbunătăţirea sănătăţii. este favorizată regenerarea organismului, se elimină efectele fizice ale oboselii, contracturile musculare, problemele digestive, durerile de cap, îi ajută pe cei care au probleme cu hipertensiunea arterială. „Datorită gravitaţiei zero se reduce presiunea asupra coloanei vertebrale, care este vinovată tasarea vertebrelor şi îngustarea spaţiului intervertebral. Aceste probleme se ameliorează de la şedinţă la şedinţă şi poţi să simţi destul de rapid efectele pozitive ale terapiei. În plus, există studii care demonstrează că durerile cronice se diminuează cu 50 la sută după prima şedinţă şi cu 90 la sută după a treia. Cel mai indicat este să faci măcar o şedinţă pe săptămână. La nivel mental, are un impact extraordinar asupra persoanelor care se confruntă cu uşoare depresii sau anxietate”, îmi explică Mihaela, managerul centrului.

Mă cufund în apă şi plutesc liniştit. Capacul se închide, întunericul se aşterne, dar lipseşte senzaţia de claustrofobie de care mă temeam. Este doar o senzaţie de relaxare, departe de agitaţia nebună în care trăim zi de zi. Toată încordarea dispare şi corpul se relaxează. Şi mintea la fel. Închid ochii şi las în urmă tot grijile. Este un loc perfect pentru mediaţie şi sunt convins că practicanţii de yoga ştiu despre ce vorbesc. După o oră de plutit, mă simt pregătit să înfrunt din nou lumea. Calm, relaxat, cu un tonus fizic şi psihic excelent. Mi-am promis că mă voi întoarce, dar până atunci vă las şi pe voi să încercaţi. Este simplu, căutaţi pe Facebook pagina oficială a Lotus Floating Therapy şi faceţi o programare. Şi să-mi spuneţi cum a fost prima şedinţă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *