Primul meci, prima “palmă”

FC Viitorul a răspuns ironiilor cu un joc spectaculos şi o victorie la scor în runda de debut a noului sezon al Ligii 1

Ironizată pentru achiziţiile făcute fără să plătească vreun euro, Viitorul a tăiat avântul contestatarilor chiar la etapa de debut a noului sezon al Ligii 1. Campionii s-au distrat cu Gaz Metan Mediaş, cu trei goluri marcate şi numeroase ocazii create, dar mai ales cu un joc neaşteptat de vivace, ţinând cont că orice echipă are nevoie de timp să-şi găsească ritmul la început de campionat. Gică Hagi nu s-a temut şi i-a trimis din primul minut în teren pe “veteranii” Marius Constantin şi Ovidiu Herea. A schimbat linia defensivă faţă de sezonul trecut şi l-a împins pe Romario Benzar la mijloc, prefigurând formula cu care va ataca meciurile din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

Şi ce am văzut? Un joc de pase care aminteşte de Ajaxul anilor ’70, presing agresiv, incisivitate în faţa porţii şi multă, dar foarte multă, încredere în propriile forţe. Este adevărat, nici ardelenii nu au dat vreo replică extraordinară, dar au fost faze în care mingea a alunecat rapid între jucătorii constănţeni şi am numărat vreo 30 de pase consecutive. Plus un gol de senzaţie a lui Cristian Ganea, fără îndoială reuşita primei etape. “Domnul Hagi mi-a spus să-mi încerc mai des şutul”, a mărturisit cel care a debutat pentru naţionala României în amicalul cu Chile.

Pentru mine, marea surpriză a fost însă puştiul Alexandru Cicâldău (foto), trimis în teren după accidentarea ghinionistului Carlo Casap. Îl ştiu de la juniori, când m-a încântat cu tehnica sa, dar părea un pic individualist şi fragil fizic. Ceva s-a schimbat însă în ultimele luni. A crescut impresionant în masă musculară şi a învăţat să joace mai mult pentru echipă. Pase luminoase, travaliu deosebit la mijlocul terenului şi apariţii surprinzătoare la finalizare. “A fost cel mai bun în pregătiri”, a dezvăluit Hagi, care pare să fi descoperit o nouă “perlă”.

Sigur, au fost şi minusuri. Se vede că Marius Constantin mai are nevoie de timp pentru a-şi ridica nivelul, apărarea a gafat în câteva rânduri, oferindu-le oaspeţilor câteva ocazii mari de a marca, iar finalul a fost un pic mai încâlcit. Viitorul sună însă bine. Probabil că în runda următoare, în fieful unei alte candidate la titlu, CFR Cluj, ne vom da seama mai bine despre ce înseamnă echipa lui Hagi în acest moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *