Sezonul premierelor pentru oamenii “Regelui”

FC Viitorul începe o nouă aventură în Liga 1, cu gândul la marea provocare: Liga Campionilor

S-a terminat cu gălăgia făcută de FCSB la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, cu ironiile privind lupta pentru titlu din campionatul trecut, cu atacurile privind transferurile făcute fără bani de campioana Viitorul Constanţa. Începe fotbalul, iar băieţii lui Gică Hagi sunt gata să se lupte din nou cu granzii. Din altă postură însă, cea de campioni. Presiunea e pe umerii lui Benzar şi compania, pentru că toată lumea aşteaptă de la ei confirmarea că titlul nu a fost doar o întâmplare sau o speculare a faptului că marile favorite şi-au dat cu stângu-n dreptu’. Iar marea provocare vine din Europa. Prima participare în Liga Campionilor, unde visul este o calificare în grupe. Dacă nu în cele ale Ligii Campionilor, măcar în Europa League, ceea ce înseamnă că Viitorul trebuie să treacă cel puţin de turul al treilea preliminar, unde se va duela, cel mai probabil, cu Apoel Nicosia, campioana Ciprului. Obişnuit cu marile performanţe, “Regele” şi-a pregătit deja oamenii pentru bătăliile noului sezon.

Achiziţii cu experienţă

Campioana a făcut patru transferuri până acum, toate fără să plătească vreun euro. Marius Constantin, Eric Oliveira, Ovidiu Herea şi Andrei Dumitraş au venit din postura de jucători liberi de contract. Toţi au în jur de 30 de ani, iar primii trei au bifat numeroase meciuri în cupele europene. Nu au mai jucat însă la nivel înalt de multă vreme, iar Hagi şi-au propus să-i readucă la forma de altădată. “Sunt mulţumit de jucătorii care au venit în această vară. Au multă experienţă, şi în prima ligă, şi internaţională, şi sperăm să ne ajute, chiar dacă mai au nevoie de timp ca să-şi intre în formă. Campania de transferuri nu este încheiată, o să fie şi plecări, dar după turul preliminar din Liga Campionilor”, a explicat “Regele”. Vestea cea mai bună este că nu a plecat niciun jucător important, singurul transfer fiind Neluţ Roşu, la Levski Sofia. Trei fotbalişti sunt curtaţi asiduu de echipe din strănătate, Romario Benzar, de Lazio Roma, Florinel Coman, de Benfica Lisabona, şi Cristi Ganea, de saudiţii de la Al Feiha, iar viitorul lor depinde de parcursul constănţenilor în Europa.

Debut cu Gaz Metan Mediaş

După ce au ratat şansa de a câştiga al doilea trofeu, Supercupa României, băieţii lui Hagi joacă luni, de la ora 18.30, pe teren propriu, primul meci din nou campionat, cu Gaz Metan Mediaş. Iar cuvântul de ordine este victoria. “Nu-i uşor, pentru că întâlnim o echipă greu de desfăcut, cu un antrenor cu mare experienţă, dar trebuie să începe bine şi să luăm trei puncte”, a explicat “Regele”, care a anunţat şi obiectivele pe plan intern: “Primul obiectiv este să intrăm în play-off, apoi ne propunem să promovăm tinerii din academie. Nu suntem favoriţi la titlu, dar trebuie să ne respectăm statutul de campioni. Nu suntem cel mai mai bogat club, nu avem cei mai scumpi jucători, însă ne vom bate să fim cei mai buni. Ambiţiile sunt mari la celelalte echipe, s-au întărit mult în această vară”. Gândul zboară inevitabil la dubla din turul al treilea preliminar din Liga Campionilor: “Suntem obligaţi să reprezentăm România aşa cum trebuie şi vrem să trecem de acest tur. Am văzut meciul tur dintre Apoel şi cei din Luxemburg şi m-am convins: nu există echipe slabe la acest nivel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *