Participare numeroasă la Raliul Harghitei

A 25-a ediţie a Raliului “Perla Haghitei”, la startul căreia se vor afla 60 de echipaje, se desfăşoară între 14-15 iulie la Odoreheiul Secuiesc şi contează ca etapă a CNR Dunlop 2017, CNRVI Dunlop 2017, respectiv CNR2 Dunlop 2017, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).
Competiţia are loc pe durata a două zile de concurs, respectiv 14-15 iulie, pe un traseu de asfalt, concurenții având de parcurs o distanţă totală de 419km (CNRD), respectiv 277 (CNR2). Traseul include 12 probe speciale de clasament (123km) pentru CNRD şi CNRVI, respectiv  10 probe speciale de clasament (82km) pentru CNR 2.
Startul festiv se va da joi, la ora 20.00 în Piața Marton Aron din Odorheiu Secuiesc, iar shakedown-ul este programat vineri 13 iulie, între orele 8.00 și 13.00 în apropierea localităţii Forțeni.
Punctul de maxim interes al întrecerii îl reprezintă cu siguranţă duelul celor doi campioni din 2016. Pe de o parte Simone Tempestini, Campion Mondial FIA J-WRC şi dublu campion național care concurează pe un Citroen DS3 R5, respectiv pilotul maghiar David Botka, Campion European FIA ERC, revenit la Harghita după o absenţă de un an pe un model Skoda Fabia R5. Dar lupta pentru podium se anunţă foarte strânsă, pe lista de start fiind prezente numai puţin de şase modele cu specificație R5, un record până în acest moment pentru o etapă de campionat naţional.
“Odată cu închiderea înscrierilor s-a adeverit că Raliul Perla Harghitei este un concurs apreciat de concurenţii din ţară şi din străinătate, fapt dovedit de numărul mare de înscrişi. Sunt foarte încântat că vom avea la start doi campioni de nivel mondial şi că David Botka va fi prezent din nou la Harghita. Cred că odată cu schimbarea datei, care face din raliul nostru unul deosebit de important în economia luptei pentru puncte, cât şi prin schimbarea suprafeţei de concurs avem acum toate ingredientele pentru un adevărat spectacol automobilistic în care publicul va putea vedea pe aceleaşi probe speciale cele mai noi maşini de raliu, specificație R5, dar şi veterane de peste 40 de ani”, a declarat Csaba Ferencz, organizator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *